• Spelregel avond PSV Handbal | C-jeugd, ouders en trainers/coaches

  17 nov 2022
 • PSV Handbal streeft, net als het NHV, naar een fijn en veilig sportklimaat. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het vergroten van de spelregelkennis bij spelers, ouders en coaches. Dit is tevens een eerste stap naar het opleiden van scheidsrechters die we hard nodig om onze wedstrijden te kunnen (blijven) spelen. Daarom heeft PSV Handbal hierin ook een verplicht element: vanaf de B-jeugd fluiten leden wedstrijden binnen de vereniging.

  Om er voor te zorgen dat we scheidsrechters tijdig voorbereiden en begeleiden in het fluiten van wedstrijden starten we met centrale spelregelavonden

  Er wordt een variant georganiseerd voor C-jeugd leden, waarbij zij aan het einde van de avond ook je spelregelbewijs kan behalen en er komt een moment voor ouders/trainers/coaches. 

  We gaan gezamenlijk oefenen met je spelregelkennis, aan het einde zal je een toets maken met vragen over de zojuist geleerde spelregels. Als je de toets haalt ontvang je tevens je spelregelbewijs (voor leden).

  Waarom doen we dit als PSV Handbal ?

  • Jeugdspelers/ouders/coaches kennis bijbrengen over de spelregels
  • Jeugdspelers vroeg kennis laten maken met de spelregels, om toekomstige scheidsrechters voor te bereiden
  • Vanuit het NHV is het verplicht dat iedereen vanaf de A-jeugd het spelregelbewijs heeft behaald

  Op ddinsdag 17 januari worden de spelregelavond in de kantine gegeven. Geef je via deze link op voor een van de twee avonden.

  Voor C-jeugd leden zal het zijn van 18.00 tot 19.30 uur.

  Voor ouders/coaches zal het zijn van 20.00 tot 21.30 uur

  Let op! Wij verwachten dat alle C-jeugd leden zich aanmelden.

  Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben kan je contact opnemen met Mendy Franken mendy.franken@gmail.com.